Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Chili Con Carne met Masterbeef en Rijst

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 minuten.

Ingrediënten

1 gele paprika
1 rode paprika
Faja Lobi masterbeef (roerbakmix)
250 gram Masterbeef
75 gram margarine
2 stengels selderij
2 eetlepels tomatenpuree
450 gram kievitsbonen (red kidney bean uit blik)
500 gram gehakt (magere)
450 gram gepelde tomaten uit blik

Bereiden

Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af, snijdt het in dunne reepjes.
Bak de Masterbeef in een diepe braadpan in de margarine gedurende 5 minuten; voeg hieraan toe 5 eetlepels masterbeef (roerbakmix), het gehakt, de selderij, de tomaten, de tomatenpuree, de rode- en de gele paprika en de uitgelekte bonen en breng het geheel al roerend aan de kook.
Giet het geheel over in een ingevette ovenschaal en laat het 1 uur in de oven bakken op 180 graden of 30 minuten in de heteluchtoven op 170 graden.
Serveertip: Serveren met rijst in aparte kommen; serveer voor de variatie eens met in dobbelsteentjes gesneden avocado of met verse uienringen.
Dit gerecht smaakt het lekkerst met de Surinaamse Kotomisi rijst.

Variatietip: Voeg zure room naar smaak per kom toe.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Nasi Goreng
Sandhia s Spaghetti (spaghetti met gamba s in rode saus)
Kip de Luxe
Telo (gebakken cassave met bakklejauw)
Masterbeef Salsa (Masterbeef broodbeleg)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes